Pasztet z selera z otrębami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    2 sztuka
  • otręby pszenne

    2 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    5 sztuka
  • masło roślinne

    1/2 kostka
  • sos sojowy

    2 łyżka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3/4 szklanka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 średnie selery trzemy na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Do garnka dodajemy wodę, bulion w kostce, sos sojowy, masło roślinne, selera i cebulę. Wszystko przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu 45 minut. Gdy masa ostygnie dodajemy jajka, bułkę tartą i otręby pszenne. Pasztet wkładamy do małej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Temperatura 180 stopni. Czas pieczenia 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 05.09.2016 20:29
fajny pasztet
adelajda 21.02.2014 10:30
ciekawa propozycja :)
Malinka 26.01.2014 12:00
Bardzo oryginalny pasztet!
matesko 13.11.2013 13:23
ciekawy przepis
Wafelek2601 08.10.2013 15:03
Ciekawy przepis
Motorek 18.09.2013 09:55
fajne połączenie
migotka28 14.09.2013 21:40
smakowicie wygląda ciekawe jak smakuje
Mysiunia 12.09.2013 14:48
bardzo nietypowy przepis :) pasztet ładnie się prezentuje, ciekawe jak w smaku :)
[email protected] 11.09.2013 14:37
muszę spróbować
cooleczka 28.08.2013 20:45
spróbowałabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat