Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera i pieczarek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 kg
marchew 1 sztuka
pietruszka 2 sztuki
sól do smaku
pieczarki 1,5 kg
woda 2 szklanki
koperek do smaku
curry do smaku
cebula 2 cebule
jaja 3 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera i pieczarek

Poszatkowaną cebulę podsmażyć na patelni. Seler, marchew, pietruszkę, pieczarki utrzeć na tarce. Następnie poddusić z cebulką i przyprawami. Masę studzimy, dodajemy jajka, bułkę. Wykładamy na blachę i pieczemy godzinę w piekarniku w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak