Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera i pieczarek

5.0
(57)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1 kilogram
pieczarki 60 dag
cebula 2 sztuki
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 300 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2-3 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera i pieczarek

Seler zagotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, potem dodać pieczarki i smażyć razem. W misce wymieszać seler z cebulą i pieczarkami, bułką tartą, jajkami, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Masę przełożyć do natłuszczonej wcześniej foremki.
Piec 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.09.2016 20:30
wygląda pysznie
Bernadeta1 28.03.2016 22:41
pychotka taki pasztet
halina17 28.03.2016 20:58
Smaczny pasztet.
Wiktoria29 28.03.2016 20:12
pasztetu z selera jeszcze nie jadłam
Beatris 28.03.2016 19:54
Zjadłabym kawałeczek takiego pasztetu, pysznie wygląda:)
IKrakowianka 28.03.2016 18:41
fajny pasztet :)
Wacław 28.03.2016 18:35
pyszny do kanapek
Konczi 28.03.2016 17:49
wygląda bardzo apetycznie
Czyki 28.03.2016 16:46
Przepysznie u Ciebie:)
MAR3STA 28.03.2016 14:32
Z chęcią zjadłabym taki pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak