Pasztet z selera i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 kilogram
  • pieczarki

    60 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    300 gramów
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1,5 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2-3 łyżeczki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Seler zagotować, ostudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę posiekać, pieczarki pokroić na mniejsze kawałki. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, potem dodać pieczarki i smażyć razem. W misce wymieszać seler z cebulą i pieczarkami, bułką tartą, jajkami, solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

Masę przełożyć do natłuszczonej wcześniej foremki.
Piec 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 05.09.2016 20:30
wygląda pysznie
Bernadeta1 28.03.2016 22:41
pychotka taki pasztet
halina17 28.03.2016 20:58
Smaczny pasztet.
Wiktoria29 28.03.2016 20:12
pasztetu z selera jeszcze nie jadłam
Beatris 28.03.2016 19:54
Zjadłabym kawałeczek takiego pasztetu, pysznie wygląda:)
IKrakowianka 28.03.2016 18:41
fajny pasztet :)
Wacław 28.03.2016 18:35
pyszny do kanapek
Konczi 28.03.2016 17:49
wygląda bardzo apetycznie
Czyki 28.03.2016 16:46
Przepysznie u Ciebie:)
MAR3STA 28.03.2016 14:32
Z chęcią zjadłabym taki pasztet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat