Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selera korzeniowego 1 kg
pieczarek 20 dkg
cebule 2 szt
czosnku 3 zabki
soku z cytryny 1 łyzka
wody 1 szklanka
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
oliwy 1 łyzka
masła 1/2 kostki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Selera, cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać masło, skropić cytryną, posolić i ugotować na miękko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać do selera. Połączyć z pozostałymi składniki, doprawić i przełożyć do średniej foremki. Piec przez godzinę w 180 stopniach.

nasz blog
http://aniolywkuchni.blogspot.com/

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anioły w kuchni 12.02.2014 21:53
Dziekujemy:)
patryska76 12.02.2014 11:34
Ciekawy pasztet ;-) Fajny przepis :)
Joannasz3190 12.02.2014 10:42
Pyszności :)
jasiek 12.02.2014 10:04
ciekawy pasztecik
norweska20 12.02.2014 09:38
smaczny na śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak