Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler średni 2 sztuki
cebula 3 sztuki
woda 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
margaryna 1 sztuka
Bulion grzybowy 2 kostkii
jaja 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z selera

Seler i cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać szklankę wody,margarynę i 1 kostkę bulionu grzybowego i gotować 30 minut.Do gorącego dodać 1 szklankę bułki tartej wymieszać i wystudzić.Do wystudzonej masy dodać 4 żółtka,ubita pianę z białek oraz drugą kostkę bulionu grzybowego i przyprawy wg uznania (sól...ale z nią ostrożnie bo są dwie kostki grzybowe.....pieprz,majeranek jak ktoś lubi.....ja nie lubię to nie daje....no i czosnek)
Piec godzinę w temp.180-200 stopni....życzę smacznego...jest bardzo dobre i na ciepło i na zimno...

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak