Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z pieczarkami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg
wątróbka drobiowa 20 dag
cebula 1 sztuka
pieczarki 5 sztuk
czosnek 1 ząbek
olej 1 łyżka
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z pieczarkami

Cebulę pokroić na ćwiartki i razem z całymi pieczarkami zrumienić na oleju, następnie zdjąć z patelni, a na tłuszczu podsmażyć pokrojone na mniejsze kawałki mięso drobiowe i wątróbkę do mięsa dodać 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki suszonego tymianku. Kiedy mięso i warzywa wystygną przełożyć je do blendera, dodać pokrojone w kostkę masło, czosnek pokrojony w plasterki i dokładnie całość zmiksować na jednolitą pastę na koniec pasztet doprawić solą, pieprzem prawdziwym i niewielka ilością majeranku.
Przygotowany pasztet przełożyć do słoiczka i schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 04.09.2015 08:34
fajny pomysł
mami93 02.04.2015 19:40
bardzo fajny przepis i świetna propozycja podania :)
Motorek 02.04.2015 06:31
bardzo dobry
barbara11561 02.04.2015 01:10
najlepszy bo domowy:)
Internetowa Kuchnia 02.04.2015 00:29
Swietny przepis!
Iwusia 01.04.2015 23:35
smakowity przepis
monikaT83 01.04.2015 21:21
bardzo ciekawy pomysł:) jeszcze pieczarek nie dodawałam do pasztetu, pora nadrobić:)
katerinaJ 01.04.2015 20:49
Domowy najlepszy :) właśnie u mnie się studzi :)
Wafelek2601 01.04.2015 20:42
Taki domowy pasztet mogę jeść codziennie
erym 01.04.2015 20:21
wyglada oblednie!
nogawkuchni 01.04.2015 20:09
Bardzo smakowita propozycja na pyszny pasztet.
Jowita Raś 01.04.2015 19:53
Ciekawy pasztet z pieczarkami jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 01.04.2015 19:39
bardzo fajny pasztet
Grazyna0211 01.04.2015 19:33
smacznie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak