Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 600 g
udziec z indyka 650 g
wątróbka drobiowa 250 g
podgardle surowe 200 g
jajko 5
cebula 2 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
grzyby suszone 10 g
smalec 1 lyzka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 7 ziaren
orzechy laskowe 0,5 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z orzechami

warzywa ułóż w garnku na nich mięsa oprócz watrobek.pomiędzy wetknij grzyby,liscie lau.,ziele ang.,i kilka ziaren pieprzu.wlec 1,5 l wody i lyzeczke soli gotuj 3 h.potem przecedz usun warzywa,przyprawy i kosc z udźca a w wywarze gotuj wątróbkę 5-7min.bez przykrycia.nastepnie wywar odparuj do objętości 1,5 szklanki.mieso przepuśc 3 razy przez maszynke potem ucieraj.dodawaj kolejno po jajku i lyzce wywaru,przpraw sola ,pieprzem,gałka muszk. i orzechy dodaj.forme wysmaruj smalcem wypełnij masą i do pieca na 60-757min w 180 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak