Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z oliwkami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki 0,5 kg
porcji rosołowej mięsa 1 sztuka
marchewki 2 sztuki
cebuli czerwonej 2 sztuki
czerstwej bułki 1 sztuka
mąki 2 łyżki
jajek 2 sztuki
sól 0,5 łyżeczki
pieprz 0,5 łyżeczki
oliwki zielone
papryki słodkiej 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z oliwkami

Kroki postępowania

1
Porcję rosołową ugotować i oddzielić mięso. Bułkę namoczyć w wodzie aż zmięknie. Łopatkę przekręcić przez maszynkę dodając odciśniętą bułkę.Wymieszać z mięsem.
Krok 1 - Pasztet z oliwkami foto
2
Cebulę obrać i umyć, pokroić w kosteczkę i usmażyć na patelni na oleju. Marchewkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Mięso wymieszać z porcją rosołową,cebulą i marchewką.
Krok 2 - Pasztet z oliwkami foto
3
Wybić jajka i przyprawić solą,pieprzem i słodką papryką do smaku. Wsypać mąkę i wymieszać. Natłuścić formę. Wyłożyć mięso i wcisnąć oliwki. Wyrównać masę mięsną.
Krok 3 - Pasztet z oliwkami foto
4
Piec w piekarniku ok 40-60 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu pokroić na porcje.Podawać np. z sałatką.
Krok 4 - Pasztet z oliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kamil 25.08.2013 11:28
muszę to mojej dziewczynie pokazać, będzie zachwycona
AnielskaSlodycz 24.08.2013 20:05
bardzo fajny przepis :)
Izabela77 24.08.2013 19:10
super pasztet
treonina 24.08.2013 18:53
to coś dla mnie! uwielbiam oliwki!
Pyszota 24.08.2013 18:27
super wygląda
Sylwia26 24.08.2013 16:40
ale pyszności :)
w mojej kuchni 24.08.2013 16:32
i takie domowe są najlepsze...
babajaga1969 24.08.2013 16:15
to jest pyszny pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak