Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z mięsa

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 300 g
wołowina 300 g
słonina 150 g
wątróbka 200 g (wieprzowa)
cebula 2
bułka pszenna 2 szt
jajko 2
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z mięsa

Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.Dodać do mięsa.
Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz.
Dokładnie wyrobić masę.
Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 25.11.2014 16:48
pyszny domowy pasztet
Jadwiga/Jaga85 25.11.2014 15:46
Super propozycja!
Zdzisław 25.11.2014 14:47
pyszny pasztet na chlebek
Gracer 25.11.2014 14:38
pasztet super wygląda
IwonaDD 25.11.2014 13:57
piękny wyszedł
ania2610 25.11.2014 11:47
domowy pasztet zawsze najlepszy, też się przymierzam do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak