Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z łopatki, wątróbki i boczku

2.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki:

boczek surowy 1 kilogram
wątróbka drobiowa 1 kilogram
łopatka bez kości 40 dag
cebula 3 sztuki
jajko 4 sztuki
bułka 2-3 sztuki

Do smaku przyprawy:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny Prymat w młynku
Kucharek przyprawa uniwersalna
Majeranek suszony Prymat

Porada

Blacha: 25x30

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z łopatki, wątróbki i boczku

Mięso z łopatki i boczek należy pociąć na kawałki, umyć i usmażyć na patelni. Wątróbkę umyć i też krótko podsmażyć na patelni.

Tak przygotowane składniki należy przemielić w maszynce do mięsa dwukrotnie, a najlepiej trzykrotnie. 

Do powstałej masy należy dodać jaja oraz namoczone w wodzie i odciśnięte z nadmiaru wody bułki. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić świeżo zmielonym pieprzem, solą i majerankiem. Masę włożyć do wysmarowanej formy i piec w piekarniku około 45 minut w 180-200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 27.10.2015 13:27
super pasztecik
mileneczka5 26.10.2015 18:35
dziekuje i polecam:)
RenataZ-et 26.10.2015 10:14
super jest taki pasztet
Madzai 26.10.2015 09:57
Pyszny pasztet
gosia56 26.10.2015 09:36
pyszny bo domowy
Aannkaa82 26.10.2015 08:55
Fajny taki domowy pasztecik :)
Ifa 26.10.2015 08:49
Wyśmienity pasztet :)
pestka 26.10.2015 08:39
bardzo smaczny deser
Motorek 26.10.2015 07:59
pyszny pasztecik
Marta1986 25.10.2015 23:03
smaczny pasztecik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak