Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z królikiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nogi z królika 5 szt
boczek surowy 1/2 kg
wątróbki z kurczaka 30 dag
marchew 1 szt
cebula 1 szt
jajko 4 szt
przyprawa uniwersalna 1/2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z królikiem

Kroki postępowania

1
Nogi z królika, boczek, wątróbkę i marchewkę gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane mięso obieram z kości.
Krok 1 - Pasztet z królikiem foto
2
Mięso, marchewkę i cebulę mielę przez maszynkę do mielenia.
Krok 2 - Pasztet z królikiem foto
3
Do zmielonego mięsa dodaję jajka, przyprawę uniwersalną, sól oraz pieprz. Dokładnie łączę wszystkie składniki.
Krok 3 - Pasztet z królikiem foto
4
Masę wykładam na foremkę (wymiary 11cmx30cm). Wyrównuję. Pasztet piekę 75 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Pasztet z królikiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 07.03.2015 13:22
wspaniały domowy pasztet:) tutaj sie wie co sie je :D
Betina#45 07.03.2015 11:02
Lubię taki domowy pasztet !mniam
w mojej kuchni 07.03.2015 00:24
pyszności, do ulubionych
miodunka 06.03.2015 21:08
Dobry przepis!
engie23 06.03.2015 21:02
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak