Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z królika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik 1 kg
wątróbka drobiowa 0,5 kg
boczek wędzony 0,5 kg
bułka 1 szt
cebula biała 2 szt
jajko 3 szt
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki
sól i pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
smalec 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z królika

Mięso z królika myjemy, porcjujemy. Gotujemy wraz z boczkiem i cebulą przez około 1 godzinę. Następnie dodajemy wątróbkę. Mielimy mięso. Namaczamy bułkę i również mielimy. Do masy dodajemy roztrzepane jajka, majeranek, sól i pieprz oraz paprykę słodką. Keksówkę smarujemy smalcem. Obsypujemy bułką tartą i wlewamy masę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 20.09.2016 15:22
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak