Pasztet z królika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 tuszka
  • skrzydełka kurczaka

    4 szt
  • włoszczyzna

    1 porcja
  • sól

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziele angielskie

    2
  • jajka

    2
  • kasza manna

    2-3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • imbir mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z królika foto
Mięso oczyścić, zalać wodą, dodać obraną włoszczyznę i przyprawy, gotować do miękkości mięsa. Mięso wyjąć, ostudzić, oddzielić od kości, zmielić w maszynce do mielenia razem z jedną marchewką i jedną pietruszką. Dodać jajka, przyprawy sól, pieprz, galkę, imbir) i kaszę.
Krok 2 - Pasztet z królika foto
Wszystko razem dokładnie wymieszać,. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą, ugnieść. Wierzch posypać mieloną papryką słodką.
Krok 3 - Pasztet z królika foto
Piec ok 1 godzinę w temp 180 st. Kroić po wystudzeniu.
Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 15.12.2014 17:23
domowy zawsze smaczniejszy
Stenka 08.12.2014 22:28
najlepszy pasztet z królika lub zająca
agnieszka214 07.12.2014 17:14
nabrałam smaku na taki pasztecik
kasiaw 07.12.2014 16:28
pyszny pasztecik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat