Pasztet z koziny.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kozina

    1 kg
  • wątróbka

    10 dag
  • słonina

    40 dag
  • marchew

    2
  • pietruszka

    1
  • seler

    pół
  • cebula

    1
  • jajko

    5
  • margaryna

    2 łyżki
  • estragon

    3 szczypty
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso ugotować-do miękkości, ok 2, 5h, wątróbkę także. Warzywa również ugotować razem ze słoniną. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na margarynie.
Gdy ugotowane mięso ostygnie zmielić go razem z ugotowanymi warzywami, słoniną, wątróbka i usmażoną cebulą. Wszystko potem mieszamy z jajkami i przyprawami-nie żałować. Podłużną formę posmarować trochę margaryną. Piec ok. półtorej godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda24 11.11.2013 21:34
ciekawie musi smakować
lee-aa 27.05.2012 20:31
lekker ;)
adam1f 03.02.2012 23:31
dobry
sunnymood 10.12.2011 10:30
hehe, ciekawe ale raczej nie mój smak:)
ben-ka 15.05.2011 21:24
też się nad tym zastanawiam skąd wziąć kozinę <myśli> a pasztety bardzo lubię:)
Robert10 21.03.2011 15:18
warto spróbować- tylko skąd tą kozinę
Mati13 02.03.2011 12:08
zjadłbym:)
Mysiunia 27.02.2011 13:51
bardzo smaczny! :)
MAŁGORZATA108 26.02.2011 17:49
Koziny to jezcze nie jadłam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat