Pasztet z kaczki własny Mańka

Pasztet z kaczki własny Mańka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    1 sztuka
  • cebula biała

    2 sztuki
  • pieczareki całe

    30 dag
  • śmietana

    4 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Pasztet z kaczki własny Mańka

Kaczkę umyć, oczyścić, natrzeć przyprawami i upiec w mocno rozgrzanym piekarniku. Upieczone mięso oddzielić od kości i zmielić.
Dodać do niego drobno pokrojoną cebulę, czosnek, podsmażone pieczarki, pokrojoną drobno paprykę i śmietanę. Wszystko wymieszać razem, doprawić, przełożyć do formy i upiec.
Podawać z chlebem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Aleksandraa 19.07.2012 13:19
brzmi smakowicie :)
zuzanna_z 19.05.2012 13:31
fajny
m1monika 30.03.2012 23:26
pyszny
Emiliozo 24.11.2011 17:27
smaczna kaczka
pacpaw 24.10.2011 20:31
zuch z tego Mańka :o)
kanu83 01.09.2011 12:49
super
Ania67 28.08.2011 07:59
wow
teresa18 18.08.2011 20:01
kiedyś się odważę go zrobić, brzmi wspaniale
joanna77 16.07.2011 19:24
ja tez lubię
Robert10 02.07.2011 15:19
z kaczki pasztet jest pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat