Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 20 dag
jajko 2
suszone morele 5 dag
suszone śliwki
winiak 20 ml
sól
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pierś z kaczki ze skórą sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaczki

Piersi obrać ze skóry. Mięso lekko przymrozić, odłożyć dwie polędwiczki. Resztę zemleć dwukrotnie. Dodać żółtka i śmietanę. Przyprawić, zmiksować. Dodać ubite białka, pokrojone w paseczki śliwki i morele. Wymieszać. Wlać winiak. Dno foremki wyłożyć skórą. Formę wypełnić do połowy masą. Po środku ułożyć polędwiczki i dopełnić masą. Całość włożyć do kąpieli wodnej (tzn. foremkę z pasztetem włożyć do blaszki z wodą). Piec przez 70-80 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak