Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka 60 dag
śmietana 1/2 szklanki
śliwki susozne 5 dag
wino czerwone 50 ml
gałka muszkatołowa
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
margaryna 1/4 kostki
jajko 2
ząbki czosnku 2

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaczki

Pierś z kaczki dokładnie oczyścić, umyć, a następnie zmielić. Do zmielonego mięsa wbić dwa żółtka oraz śmietanę i dobrze wymieszać. W następnej kolejności ząbki czosnku obrać, przemyć i zmielić, a później dodać do mięsa. Zmielone mięso doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą czosnkową oraz gałką muszkatołową. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę, a później delikatnie dodać ją do masy z mięsa. Śliwki suszone drobno posiekać. Posiekane śliwki dodać do masy mięsnej i po chwili wlać również czerwone wino. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Wąską oraz podłużną formę dokładnie wysmarować margaryną, a następnie przelać do niej zrobione ciasto. Pasztet z kaczki piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 15 stopni przez około 50 -60 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia47-47 15.01.2012 09:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak