Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuszka kaczki 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
wątróbka 300 g
pieczarki 100 g
cebula biała 1 szt
kajzerka 1 szt
jajko 3 szt
sól, pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kaczki

Tuszkę razem z włoszczyzna, liściem laurowym oraz zielem angielskim, zalać wodą, osolic i gotować 2h. Wątróbkę posiekać, pieczarki i cebulę też, dodać wszystko pod koniec gotowania. Zemleć wszystko razem z namoczoną bułką. Wbić jajka, doprawić do smaku. Przełożyć do foremki i piec ok 1h w temp 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 09.07.2010 09:23
mój ulubiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak