Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z jajek

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 12 szt
śmietana 12% 2 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z jajek

Dziesięć jajek gotujemy na twardo i studzimy. Następnie kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy żółtka i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie z masą. Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Masę wkładamy do foremki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.12.2016 11:30
interesujący pomysł
IKrakowianka 17.02.2015 20:52
super pomysł
wwwiolka 17.02.2015 19:16
Bardzo fajny przepis.
caralajna 17.02.2015 18:30
super, coś nowego dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak