Pasztet z jajek

Pasztet z jajek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    12 szt
  • śmietana 12%

    2 łyzki
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dziesięć jajek gotujemy na twardo i studzimy. Następnie kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do miski, dodajemy śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodajemy żółtka i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie z masą. Foremkę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Masę wkładamy do foremki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 20.12.2016 11:30
interesujący pomysł
IKrakowianka 17.02.2015 20:52
super pomysł
wwwiolka 17.02.2015 19:16
Bardzo fajny przepis.
caralajna 17.02.2015 18:30
super, coś nowego dla mnie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat