Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
śmietana 1 szklanka
jajko 4 szt
cebula biała 1 szt
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
orzechy włoskie 1 łyżka/posiekane
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Grzyby dokładnie opłukać, zalać wodą i pozostawić do następnego dnia, po czym ugotować do miękkości. Bułkę tartą zalać śmietaną, wymieszać i odstawić na pół godziny. Grzyby zmielić razem z cebulą, połączyć z namoczoną bułką tartą, orzechami, jajkami, przyprawami do smaku.
Krok 1 - Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu foto
2
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej formy keksowej.
Krok 2 - Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu foto
3
Piec w temperaturze 160 stopni przez około 40 minut. Super potrwa na stół Wigilijny.
Krok 3 - Pasztet z grzybów leśnych bez tłuszczu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 13.12.2016 13:18
pyszny pasztet
dodi 16.11.2016 13:16
pysznie wygląda
Beatris 16.11.2016 11:03
Wygląda przepysznie, aż mam ochotę na kawałeczek :)
adelajda 16.11.2016 07:11
Smaczny ....
Franciszek 16.11.2016 00:26
ciekawy pomysł
Łukasz15 15.11.2016 21:11
Ależ on musi smakować
ziutka123 15.11.2016 20:59
fajny przepis ;]
Motorek 15.11.2016 20:59
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak