Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 1/2 szt. (z rosołu)
golonki indycze 1 szt. (z rosołu)
grzyby 500 gram (mrożone)
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Cebula suszona Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeckza
olej rzepakowy 1 łyżka
bułka namoczona w mleku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z grzybami

1. Grzyby rozmrażamy i kroimy w plasterki
2. Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę , i smażymy na 1 łyżce masła. Po około 2 minutach dodajemy grzyby i smażymy od czasu do czasu mieszając do momentu aż odparuje wodą spod grzybów. Przyprawiamy. Mieszamy studzimy
3. Mięso oddzielamy od kości, wrzucamy do malaksera , dodajemy jajko, bułkę ,olej i przyprawy. całość miksujemy.
4. Keksówkę smarujemy olejem, wykładamy 1/2 masy mięsnej na to 2/3 grzybów, 1/2 mięsa i pozostałe grzyby. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 185 stopni. Pieczemy około 50 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak