Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet z gruszką szafranową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gruszka 1/2 szt
Szafran nitki Prymat 1/3 op
wino białe 100 ml
sałata do dekoracji 2 liście
natka pietruszki 1 gałązka
żurawina 50 g
szczypiorek 2 gałązki
pasztet 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z gruszką szafranową

Połowę gruszki gotujemy w winie z szafranem do lekkiej miękkości ale nie rozgotujmy jej bo musi stygnąć w zalewie ponieważ nabierze intensywnego koloru,z pasztetu wykrawamy trójkąty ,do naczynia dajemy żurawinę ,sałatę,kawałki pasztetu (ale delikatnie aby ich nie połamać),połówkę gruszki i przybieramy szczypiorkiem i natką pietruszki ... Co za efekt ... Polecam szybkie nie drogie ....

Jeśli chcemy bardziej zabłysnąć pieczemy pasztet sami,(przepis niedługo).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 01.03.2014 10:45
Ciekawy przepis ;-)
DorotaZ 01.03.2014 08:56
Pomysłowe podanie pasztetu:)
adelajda 01.03.2014 08:06
ładnie podano :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak