Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z gęsi

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z gęsi
wątróbki z kurczaka
słonina 40 dag
marchewki ugotowane 4
seler korzeniowy gotowany 0.5
por ugotowany 2
pietruszka gotowana 1
cebula 2
margaryna
jajko 5-6
majeranek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z gęsi

Gotujemy rosół z miesa z gesi z marchewki, selera, pora i pietruszki (doprawiamy tak jak normalnie. Można tez ugotowac kilka rosołków a mieso po kazdym obierac i mrozic. Mięso z calej gesi po ugotowaniu obieramy i mielimy przez maszynke razem ze wszystkimi warzywami, cebula usmazona na margarynie, z gotowanymi wątrobkami i ugotowana do miekkosci słonienie (gotujemy slonine w sosobnym naczyniu). Zmielone z warzywami mieso doprawiamy do smaku wyżej wymienionymi przyprawami i dodajemy jajka. Dokładnie wymeiszany pasztet przekladamy do wąskiej (nie wysmarowanej!) formy i pieczemy ok 70-80 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 04.05.2011 18:06
ekstra pasztecik
anja3107 02.05.2011 21:49
mniam
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
matii6 21.01.2011 19:08
smaczny
Agnieszka172 07.11.2010 12:29
super - smakowicie wygląda
Magdalena/26Mooi 05.11.2010 18:43
dla smakoszy;p
ana00 05.11.2010 13:53
na pewno smaczny ;)
pacpaw 04.11.2010 09:42
tylko skąd tu gęsinę załatwić :(
alaaa 02.11.2010 09:54
z gęsi będzie na pewno smaczny
ben-ka 01.11.2010 10:31
Lubię drób więc i pasztet też mi by smakował:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak