Pasztet z gęsi

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z gęsi

  • wątróbki z kurczaka

  • słonina

    40 dag
  • marchewki ugotowane

    4
  • seler korzeniowy gotowany

    0.5
  • por ugotowany

    2
  • pietruszka gotowana

    1
  • cebula

    2
  • margaryna

  • jajka

    5-6
  • majeranek

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • Kucharek przyprawa uniwersalna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy rosół z miesa z gesi z marchewki, selera, pora i pietruszki (doprawiamy tak jak normalnie. Można tez ugotowac kilka rosołków a mieso po kazdym obierac i mrozic. Mięso z calej gesi po ugotowaniu obieramy i mielimy przez maszynke razem ze wszystkimi warzywami, cebula usmazona na margarynie, z gotowanymi wątrobkami i ugotowana do miekkosci słonienie (gotujemy slonine w sosobnym naczyniu). Zmielone z warzywami mieso doprawiamy do smaku wyżej wymienionymi przyprawami i dodajemy jajka. Dokładnie wymeiszany pasztet przekladamy do wąskiej (nie wysmarowanej!) formy i pieczemy ok 70-80 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 04.05.2011 18:06
ekstra pasztecik
anja3107 02.05.2011 21:49
mniam
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
Justyna73 01.05.2011 17:18
uwielbiam pasztety
matii6 21.01.2011 19:08
smaczny
Agnieszka172 07.11.2010 12:29
super - smakowicie wygląda
Magdalena/26Mooi 05.11.2010 18:43
dla smakoszy;p
ana00 05.11.2010 13:53
na pewno smaczny ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat