Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli Mung

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola mung 2 szklanki
kasza jaglana 1 torebka
cebula 1 szt
sos sojowy 4 lyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie szczypta
Owoc jałowca cały Prymat 2 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
cząber 1 lyzeczka
majeranek pol lyzeczki
kminek pol lyzeczki
sól i pieprz do smaku
olej pol szklanki + do smażenia i posmarowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyzki

Porada

Pasztet najlepiej się kroi następnego dnia.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli Mung

Fasole Mung płuczemy i moczymy przez noc. Następnego dnia zmieniamy wodę i gotujemy fasole do miękkości. Kasze jaglaną gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Następnie odcedzamy i dodajemy kasze do fasolki. Cebule siekamy i podsmażamy na oleju z liściem laurowym, goździkami, zielem angielskim i owocem jałowca. Gdy cebulka będzie przyrumieniona to wyciągamy zioła i dodajemy cebulkę do fasolki z kaszą. Następnie dodajemy sos sojowy, olej i pozostałe przyprawy i miksujemy wszystko blenderem na gładką masę. Blaszkę smarujemy olejem i posypujemy bułką tarta. Gotową masę wylewamy do keksowki. Pieczemy w 170 stopniach prze 1 h. Upieczony pasztet odstawiamy do ostygnięcia, następnie przechowujemy w lodowce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.02.2017 12:51
fajny przepis
w mojej kuchni 09.02.2017 16:47
same pyszności
dodi 09.02.2017 15:08
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak