Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z fasoli.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 35 dag
grzyby suszone 5 dag
pieczarki 15 dag
cebula biała 1 sztuka
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól
cukier
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z fasoli.

Grzyby umyć pod bieżącą wodą,namoczyć,ugotować.Fasolę wypłukać ;zalać ciepłą przygotowaną wodą na noc.Rano ugotować w tej samej wodzie.Cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju z umytymi i obranymi pieczarkami.Wszystko przepuścić przez maszynkę i starannie wyrobić z przyprawami i surowymi jajkami,bułką tartą,można lekko skropić wywarem z grzybów.Masę umieścić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem,piec w piekarniku 45min. w 200 stopni C. Z wody po grzybach suszonych robimy sos wg przepisu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 20.08.2012 12:24
a ten sos według jakiego przepisu?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak