Pasztet z fasoli.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    35 dag
  • grzyby suszone

    5 dag
  • pieczarki

    15 dag
  • cebula biała

    1 sztuka
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

  • cukier

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć pod bieżącą wodą,namoczyć,ugotować.Fasolę wypłukać ;zalać ciepłą przygotowaną wodą na noc.Rano ugotować w tej samej wodzie.Cebulę obrać,posiekać i podsmażyć na oleju z umytymi i obranymi pieczarkami.Wszystko przepuścić przez maszynkę i starannie wyrobić z przyprawami i surowymi jajkami,bułką tartą,można lekko skropić wywarem z grzybów.Masę umieścić w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem,piec w piekarniku 45min. w 200 stopni C. Z wody po grzybach suszonych robimy sos wg przepisu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 20.08.2012 12:24
a ten sos według jakiego przepisu?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat