Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z drobiu

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 1 szt
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
woda zimna 1/3 szklanki
cząber do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku
margaryna do wysmarowania blaszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z drobiu

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka, oczyścić, ugotować.
Krok 1 - Pasztet z drobiu foto
2
Zmielić w maszynce do mięsa wraz z odciśniętą, namoczoną w mleku kajzerką. Dodać jajko, wodę, wymieszać. Doprawić do smaku.
Krok 2 - Pasztet z drobiu foto
3
Masę wyłożyć w blaszce aluminiowej wysmarowanej margaryną. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec 1h 30 min.
Krok 3 - Pasztet z drobiu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.06.2016 18:34
bardzo dobry
afrodyta 26.04.2016 21:10
Bardzo lubię takie pasztety.
MałaMi89 20.04.2016 23:12
Domowy pasztet to coś, co bardzo lubię! :)
Janina 20.04.2016 16:00
Świetne smaki;))
dodi 20.04.2016 14:16
pyszniutki pasztecik
VioletoweKucharzenie 20.04.2016 11:53
z chęcią bym spróbowała :-)
Anna169Hosz 20.04.2016 11:47
Lubię cząber, moje ulubione ziółko :)
Motorek 20.04.2016 10:10
super pasztecik
tobi1989 20.04.2016 09:22
Musi być smaczny :)
Krystyna32 20.04.2016 09:17
smaczny pasztet
Franciszek 20.04.2016 08:37
Pyszny pasztet
Róża1 20.04.2016 00:08
Swojski najlepszy :-)
Iwusia 19.04.2016 22:21
smacznie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak