Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

pasztet z dorsza

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza
1/2 kg
koper
1/2 pęczka
jajko
2 szt
bułka czerstwa
1 szt
masło
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
mleko
zielony groszek
jajko ugotowane na twardo
2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet z dorsza

Bułkę moczymy w mleku i odstawiamy aż rozmoknie,następnie odciskamy.Filety miksujemy dodajemy surowe jajka,posiekany koperek i bułke doprawiamy do smaku i dokładnie wyrabiamy.Masę przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.W środek wkładamy dwa ugotowane i obrane jajka na twardo,dokładamy groszek.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 07.07.2011 08:52
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak