Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej soczewicy z pistacjami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 500 gram
marchew 3
cebula 1 duza
czosnek 2 zabki
Przyprawa curry orientalna Prymat
imbir 2 cm
pistacje garsc
jajko
sól, pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy z pistacjami

Cebule obrac, pokroic w kostke i zesmazyc. Marchew obrac, zetrzec na grubych oczkach i dodac do cebuli smazyc około 10 minut. Nastepnie dodac przeciśniety przez praske czosnek. Dodac ostra papryke i curry.

Po 10 minutach dodac soczewice, wymieszac wszystko i zalac woda. Co jakis czas należy sukcesywnie dolewac wody i mieszac do momentu az wszytko bedzie miekkkie i uzyska konsystencje gestej smietany.

Gotową mase wystudzic.

Do zimnej masy dodac 2 jajka i garsc posiekanych pistacji - mozna jeszcze doprawic do smaku.

Mase przełozyc do formy i piec około godziny w 170 stopniach.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 15.05.2012 10:17
super przepis
[email protected] 19.02.2012 19:19
wart wyprobowania
Zoso 21.06.2011 22:06
fajny pasztet
Justyna223 24.03.2011 10:23
bardzo lubię pasztet i przyznam ze takiego nie jadłam pora kiedyś wypróbować
jolajka 25.12.2010 14:38
lubię taki pasztet
ewelinapac 12.12.2010 19:56
pyszności
aisoglam 04.12.2010 13:58
Niesamowicie fajny przepis! Z pewnością wypróbuję!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak