Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej soczewicy, jaśka i warzyw z bulionu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkl
kolendra 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
pieprz i sól do smaku
jajko 1
fasola 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy, jaśka i warzyw z bulionu

Soczewicę i jaśka namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy osobno w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielem angielski.
Odsączamy ugotowane strączki (zostawiamy pół szklanki wody z gotowania soczewicy).
Mielimy w maszynce do mięsa strączki, warzywa z bulionu i czosnek. Do masy dodajemy jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby jesli masa jest za sucha dodajemy wodę z soczewicy. Przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 28.05.2013 09:08
podoba mi się ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak