Pasztet z czerwonej soczewicy, jaśka i warzyw z bulionu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica czerwona

    1 szkl
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • pieprz i sól do smaku

  • jajko

    1
  • fasola

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Soczewicę i jaśka namaczamy na noc. Następnego dnia gotujemy osobno w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielem angielski.
Odsączamy ugotowane strączki (zostawiamy pół szklanki wody z gotowania soczewicy).
Mielimy w maszynce do mięsa strączki, warzywa z bulionu i czosnek. Do masy dodajemy jajko i przyprawy. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby jesli masa jest za sucha dodajemy wodę z soczewicy. Przekładamy do keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
misia53 28.05.2013 09:08
podoba mi się ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat