Pasztet z czerwonej soczewicy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • soczewica

    500 g
  • marchewka

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • Kolendra cała Prymat

    2 łyżeczki
  • curry

    2 łyżeczki
  • chili Prymat

    1/2 łyżeczki
  • jaja

    2 sztuki
  • sól

    do smaku
  • imbir świeży

    2 cm
  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy marchewkę oraz przyprawy. Przez chwilę podsmażamy i dodajemy soczewicę.Dodajemy starty imbir, wyciśnięty czosnek i zalewamy wodą...tyle żeby pokryć masę.Solimy. Gotujemy tak długo ,aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Dodajemy jajka. Dobrze mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy ok. 30 minut.

nasz blog
http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/02/pasztet-z-soczewicy.html

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
patryska76 15.02.2014 11:27
Ciekawy pasztecik ;-)
norweska20 15.02.2014 11:04
ciekawe danie
Anioły w kuchni 15.02.2014 09:58
Pozdrawiamy:)
PaniMISIOWA 15.02.2014 09:48
nigdy nie jadłam, jestem bardzo ciekawa smaku
Romanowka 15.02.2014 09:46
Pyszny pasztet!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat