Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej soczewicy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 500 g
marchewka 2 sztuki
cebula biała 1 sztuki
czosnek 2 ząbki
Kolendra cała Prymat 2 łyżeczki
curry 2 łyżeczki
chili Prymat 1/2 łyżeczki
jaja 2 sztuki
sól do smaku
imbir świeży 2 cm
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej soczewicy

Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy marchewkę oraz przyprawy. Przez chwilę podsmażamy i dodajemy soczewicę.Dodajemy starty imbir, wyciśnięty czosnek i zalewamy wodą...tyle żeby pokryć masę.Solimy. Gotujemy tak długo ,aż powstanie gęsta masa. Studzimy. Dodajemy jajka. Dobrze mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 160 stopni i pieczemy ok. 30 minut.

nasz blog
http://aniolywkuchni.blogspot.com/2014/02/pasztet-z-soczewicy.html

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 15.02.2014 11:27
Ciekawy pasztecik ;-)
norweska20 15.02.2014 11:04
ciekawe danie
Anioły w kuchni 15.02.2014 09:58
Pozdrawiamy:)
PaniMISIOWA 15.02.2014 09:48
nigdy nie jadłam, jestem bardzo ciekawa smaku
Romanowka 15.02.2014 09:46
Pyszny pasztet!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak