Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z czerwonej i czarnej soczewicy ze słonecznikiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1,5 szklanki
soczewica 1/2 szklanki
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
grzyby suszone 1 sztuka
słonecznik łuskany 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki
kurkuma 1 łyżeczka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z czerwonej i czarnej soczewicy ze słonecznikiem

Ugotuj czerwoną soczewicę według opisu na opakowaniu. Czarną soczewicę ugotuj w osobnym garnku. W rondlu rozgrzej oliwę i uduś warzywa korzeniowe wraz z namoczonym grzybem ( prawdziwek). Wystudź. Całość przełóż do malaksera oprócz czarnej soczewicy, ją dodasz do masy, aby w pasztecie była cała. Wysmaruj formę do pieczenia olejem i oprósz mielonym siemieniem lnianym. Do masy dodaj soczewicę czarną, wbija jaja i opakowanie łuskanego słonecznika. Wymieszaj. Przełóż do formy. Piecz w 190 ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 25.10.2016 09:23
uwielbiam takie pasztety:-)
MałaMi89 24.10.2016 23:49
Genialny! A zdjęcie jakie cudne ;)
AZgotuj 24.10.2016 19:51
;) jest świetna, sprawdza się w pieczeniu doskonale:)
bertpvd 24.10.2016 19:10
super przepis
Marta1986 24.10.2016 19:01
niam pysznosci
KORAL 24.10.2016 18:47
Świetny pasztet, ale mam pytanie czemu zakosiłaś mi blaszkę :))
Stenka 24.10.2016 17:54
smaczne, zdrowe i tanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak