Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 duża
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
chili Prymat szczypta
sól do smaku
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Cukinię umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Odstawić na sitku, posolić i zostawić na ok. 20 minut.
Po tym czasie odcisnąć nadmiar wody.
Marchew też umyć i zetrzeć na tarce.
Cebulę pokroić na cienkie piórka i podsmażyć przez chwilę na oleju do zeszklenia.

W misce wymieszać cukinię, marchew, cebulę oraz jajko, dodać bułkę tartą i przyprawy.

Masę przełożyć do foremki, piec przez ok. 45 minut do godziny w temperaturze 180 stopni.

Przed podaniem wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 01.09.2016 11:26
uwielbiam takie paszteciki !
Grazyna0211 23.08.2016 09:40
smaczny pasztet
Renataj 22.08.2016 21:49
Uwielbiam pasztety warzywne:)
Wiktoria29 22.08.2016 21:32
lubię pasztety z warzyw
KORAL 22.08.2016 15:52
Fajnie wygląda :)
Krystyna32 22.08.2016 12:55
smaczny pasztet
kasia.s 22.08.2016 11:46
Muszę wypróbować ten przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak