Pasztet z cukinii

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    4 sztuki
  • czosnek

    4 ząbki
  • marchewka

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • kasza manna

    1/2 szklanki
  • bułka tarta

    1/2 szklanki
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • oliwa

    1/4 szklanki
  • bazylia

    1 łyżeczka
  • papryka ostra mielona

  • sól morska

  • pieprz czarny mielony

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet z cukinii foto
Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i nasolić. Następnie odcisnąć wodę.
Krok 2 - Pasztet z cukinii foto
Cebulę pokroić w drobną kostkę, pietruszkę posiekać.
Krok 3 - Pasztet z cukinii foto
Do cukinii dodać żółtka i przyprawy i wymieszać.
Krok 4 - Pasztet z cukinii foto
Dodać bułkę tartą i kaszę manną.
Krok 5 - Pasztet z cukinii foto
Z białek ubić pianę, dodać do warzyw, wymieszać i przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec ok 50 min w temp. 190 st.C.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Benita 27.07.2015 19:09
Znakomity przepis. Z chęcią bym skosztowała.
Janina 27.07.2015 16:25
Super przepis, zabieram do siebie;)
Grazyna0211 27.07.2015 15:41
smaczny pasztet
Renataj 27.07.2015 12:50
Uwielbiam pasztety warzywne: pasują zarówno do kanapek jak i danie obiadowe:)
Monika-twin 27.07.2015 12:31
SUPER PRZEPIS.
2milutka 27.07.2015 11:01
bardzo fajnie wygląda :)
IZABELA29 27.07.2015 10:41
bardzo taki pasztet lubię
magda1976 27.07.2015 10:04
Nie ważyłam, więc nie wiem, ale na długość to ok 25-30 cm
gosia56 27.07.2015 09:53
super przepis;)
ilka01 27.07.2015 09:47
super pomysł :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat