Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z cukinii

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 3 szklanki
bułka tarta pikantna 1 1/2 szklanka
cebula 2 sztuki
ser żółty 15 dag
jaja 4 sztuki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/2 łyżeczka
sól
pieprz
natka pietruszki 2 łyżki
masło 10 dag
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z cukinii

Kroki postępowania

1
Cukinię ścieramy na grubej tarce, odciskamy z nadmiaru soku. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podduszamy na maśle. Natkę pietruszki siekamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku.
Krok 1 - Pasztet z cukinii foto
2
Na koniec dodajemy ubitą z białek pianę. Całość mieszamy.
Krok 2 - Pasztet z cukinii foto
3
Foremki smarujemy masłem, obsypujemy bułką tartą i przekładamy masę, delikatnie ubijając. Pasztet zapiekamy 70 minut w 180 stopniach. Z podanej porcji wychodzą dwie foremki pasztetu.
Krok 3 - Pasztet z cukinii foto
4
Podajemy :) Najlepiej smakuje na zimno:)
Krok 4 - Pasztet z cukinii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak