pasztet z cukini i pieczarek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    pół szklanki
  • bułka tarta

    2 szklanki
  • pieczarki

    20 dag
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • jaja

    3 szt
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    3 szklanki
  • ser gouda

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cukinie obrać oczyścić i zetrzeć na grubych oczkach ser żółty również, pieczarki pokroić i podsmażyć na oleju a następnie zmielić przyprawić wszystko kucharkiem i pieprzem i dodać bułkę tartą, olej i żółtka a białka ubić i dodać do tej masy i delikatnie wymieszać.wylać na formę keksową i piec ok 45 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina38 19.12.2011 20:39
też robię pasztet z cukinii, pieczarek nie dodawałam ale fajny pomysł i na pewno go wykorzystam w sezonie
alaaa 11.12.2011 20:04
zapowiada się ciekawie,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat