PASZTET Z CIELĘCINY

PASZTET Z CIELĘCINY

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    0,5 kg.
  • śmietana

    150 ml.
  • boczek

    20 dag.
  • pieczarki

    15 dag.
  • cebula

    2 sztuki
  • jajka

    2 sztuki
  • tłuszcz

    - -
  • sól

    - do smaku
  • gałka muszkatołowa mielona

    - do smaku
  • pieprz czarny mielony

    - do smaku
  • natka pietruszki

    - -
  • bułka czerstwa

    8 dag.
  • pieprz ziołowy

    - do smaku
  • ser gouda

    8 dag.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną cebulę i pieczarki posiekać.
Mięso pokroić.
Cebulę i pieczarki podsmażyć, dodać mięso, podlać wodą, poddusić.
Następnie do duszącego się mięsa dodać czerstwą bułkę i śmietanę.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
Chłodne mięso z warzywami zmielić, połączyć z jajkami, natką pietruszki, startym żółtym serem oraz przyprawami.
Wszystko przełożyć do formy i równo rozprowadzić, przykryć folią aluminiową.
Wstawić do naczynia z wrzątkiem i gotować godzinę czasu.
Następnie upiec w nagrzanym piekarniku.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat