Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cielęcina
0,5 kg. -
śmietana
150 ml. -
boczek
20 dag. -
pieczarki
15 dag. -
cebula
2 sztuki -
jajko
2 sztuki -
tłuszcz
- - -
sól
- do smaku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
- do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
- do smaku -
natka pietruszki
- - -
bułka czerstwa
8 dag. -
Pieprz ziołowy mielony Prymat
- do smaku -
ser gouda
8 dag.
Sposób przygotowania
Mięso pokroić.
Cebulę i pieczarki podsmażyć, dodać mięso, podlać wodą, poddusić.
Następnie do duszącego się mięsa dodać czerstwą bułkę i śmietanę.
Zdjąć z ognia i przestudzić.
Chłodne mięso z warzywami zmielić, połączyć z jajkami, natką pietruszki, startym żółtym serem oraz przyprawami.
Wszystko przełożyć do formy i równo rozprowadzić, przykryć folią aluminiową.
Wstawić do naczynia z wrzątkiem i gotować godzinę czasu.
Następnie upiec w nagrzanym piekarniku.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się