Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
cieciorka konserwowa
240 g -
batat
370 g -
cebula
1 sztuka -
siemię lniane
1 łyżka -
Kolendra cała Prymat
1 łyżka -
Kurkuma mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
1 łyżeczka -
oregano
1 łyżeczka -
Czosnek staropolski Prymat
1/2 łyżeczki -
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat
1 łyżka -
sól i pieprz
-
konfitura żurawinowa
kwaskowa -
pestki słonecznika
2-3 łyżki -
olej rzepakowy
Przepis i sposób przygotowania Pasztet z ciecierzycy i batata
Kroki postępowania


Cebulę pokrój w plasterki i przesmaż na patelni z łyżeczką oleju rzepakowego.
Batat z cieciorką zmiksuj na gładką masę, dodaj cebulę i przyprawy. dokładnie wymieszaj.

Na spód wyłóż ok. 1 cm warstwę konfitury.

Po przestygnięciu, obróć formę i przełóż pasztet na deskę lub talerz.
Spokojnie przechowuje się 2-3 dni, dalej nie wiem bo u nas znikł.
Komentarze (4)