Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy z roszponką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polendwica wieprzowa 30 dag
parówkowa 1 kg
roszponka 6 listków
śmietana kremowa 30% 3 łyżki
natka pietruszki 2 pęczki
marchew 30 dag
tłuszcz 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy z roszponką

Roszponkę blanszujemy. Marchew kroimy w kostkę i obgotowuejmy. Całość miksujemy. Polędwicę doprawiamy i odsmażamy na tluszczu. Miksujemy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i przekładamy do formy do zapiekania. Pieczemy 1 godzinę, w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak