Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet wieprzowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 250 g
serca wieprzowe 250 g
jajko 2
wieprzowina 500 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet wieprzowy

Wieprzowinę, wątróbki i serca gotujemy z włoszczyzną i kostką rosołową. Po ugotowaniu mięso i podroby trzykrotnie przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa, tak aby powstała jednolita masa. Dodajemy przyprawę Prymat, wbijamy jajka, dodajemy bułki tartej i dokładnie mieszamy. Tak przyrządzoną masę przekładamy do foremki aluminiowej i pieczemy w 200st ok 1,5h, do momentu zarumienienia się wierzchu pasztetu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.12.2011 12:37
To by mi smakowało :)
edyta44 05.09.2011 17:01
pycha
Beatris 17.08.2011 08:56
Bardzo lubię takie domowe pasztety.
pacpaw 07.04.2011 18:44
można z serem ewentualnie robić ;o)
polly66 07.04.2011 10:25
no ciekawe, serduszka nigdy do pasztetu nie dawałam ;)
Jolanta_P-S 01.02.2011 07:38
muszę zrobić bo u mnie wszyscy uwielbiają pasztety
ben-ka 18.11.2010 16:55
Pasztet lubię i nawet sama robię :)
Justyna223 02.11.2010 12:53
uwielbiam pasztet

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak