Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet warzywny

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler korzeniowy 500 gram
pietruszka 50 gram
marchew 150 gram
cebula 150 gram
fasola biała z puszki 100 gram
pieczarki 300 gram
jajko 5 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
masło 200 gram
bulion warzywny 1 szklanka
pieprz 1/4 łtyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet warzywny

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Seler, marchew, pietruszkę i cebulę poddusić na maśle z dodatkiem wywaru. Wszystko wystudzić. Pieczarki usmażyć na oleju. Pod koniec smażenia przyprawić solą i pieprzem. Ugotowane warzywa połączyć z usmażonymi pieczarkami, fasolą z puszki, jajami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, bułką tartą oraz przyprawami. Przygotowaną masę na pasztet przełożyć do dwóch keksówek i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec przez około 1 godzinę i 20 minut. Pasztet przed rozkrojeniem przestudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 08.05.2017 17:28
Bardzo dobry!
ben-ka 25.04.2016 21:15
Takiego jeszcze nie robiłam.....
cukierenkaklementynki 20.09.2015 10:31
bardzo ciekawy przepis-muszę wypróbować!
EmciaPichci 07.03.2014 08:11
ciekawy pomysł!
pawlito 27.12.2013 10:14
bardzo apetycznie wygląda
lara 13.07.2013 10:01
pyszny i zdrowy!
Kasia36 09.06.2013 20:51
Ciekawy pasztet
Stenka 01.05.2013 09:02
z samych warzyw nie jadłam
Barbara/zuza22_85 20.09.2012 09:34
super
Ewa104 05.09.2012 13:26
Bardzo przyjemnie się zapowiada.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak