Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet warzywno-drobiowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso drobiowe z rosołu 300 g
seler 300 g
marchew 100 g
brokuł kilka różyczek
soczewica zielona 200 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
kasza manna 3 łyżki
jajko 2 szt
majeranek 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet warzywno-drobiowy

Warzywa obieramy , myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie lub w rosole jeśli nam został. Brokuł wkładamy do wody na 2 minuty, a marchew i seler gotujemy 15- 20 minut.Studzimy.
Soczewicę płuczemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie, studzimy.
Warzywa, mięso i soczewicę mielimy dwukrotnie.Dodajemy jajka, bułkę, kaszę i przyprawy, wyrabiamy dokładnie. Dwie foremki 22x9 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Farsz przekładamy do foremek, wygładzamy powierzchnię.
Pasztet pieczemy 35-40 minut w 180 *C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 18.01.2017 11:20
Bardzo dobry :)
ewelinapac 18.01.2017 09:43
smaczny pasztecik
ben-ka 18.01.2017 09:17
Lubię domowe pasztety.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak