Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PASZTET TEŚCIOWEJ

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka 50 DAG
wołowiny 50 dag
ćwiartki kurczaka 2
podgardla i wątróbki drobiowej po 30 dag
cebula 2
pęczek włoszczyzny
jajko 3
bułki krajzerki 3 szt
suszonych grzybów 10 dag
po kila ziaren pieprzu i jałoc
Gałka muszkatołowa cała Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: PASZTET TEŚCIOWEJ

WŁOSZCZYZNE I CEBULE OBIERAMY I KROIMY, MIĘSO MYJEMY ŁOPATKĘ, WOŁOWINĘ I PODGARDLE KROIMY W KOSTKĘ, RAZEM Z KURCZAKIEM WARZYWAMI WKŁADAMY DO GARNKA, DODAJEMY GRZYBY LIŚCIE LAUROWE, ZIELE ANGIELSKIE, JAŁOWIEC, PIEPRZ, SZCZYPTĘ VEGETY, WLEWAMY WODY TYLE BY ZAKRYŁO MIĘSO I GOTUJEMY OK, 1 GODZ, WĄTRÓBKI MYJEMY I OCZYSZCZAMY Z BŁONEKI DODAJEMY DO WYWARU I GUTUJEMY OK, 5 MIN. W WYWARZE NAMACZAMY BUŁKI, ODCISKAMY, Z KURCZAKA USÓWAMY KOŚCII WSZYSTKO MIĘSO I BUŁKI 2- KROTNIE MIELIMY PRZEZ MASZYNKĘ PRZEZ DROBNE SITKO, DO MASY DODAJEMY JAJAKA, GALKĘ MUSZKATOŁOWĄ , IMBIR, SÓL, PIEPRZ, MIESZAMY, 2 FORMY (1OX32 CM)SMARUJEMY TŁUSZCZEM I WYSYPPUJEMY BUŁKĄ TARTĄ, WYPEŁNIAMY MASĄ DO 2/3 WYSOKOŚCI PIECZEMY OK 1 GODZ W TEMPERATURZE 175 C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak