Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet świąteczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek 1 kg
śmietana 0,5 litra
czosnek 4 ząbki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet świąteczny

Boczek zemleć, połączyć ze startym czosnkiem i przyprawami, dobrze wyrobić i zostawić w lodówce na 12 godz. Następnie dodać śmietanę, sól i dobrze wymieszać. Tak przygotowane mięso ciasno zwinąć w folię aluminiową, ułożyć w foremce, podlać wodą i piec około godziny, od czasu do czasu podlewać wodą. Zimny pasztet kroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 24.11.2013 12:01
takiego nie robiłam a chyba warto
adelajda 18.07.2013 16:15
domowy pasztet jest najlepszy
Pani Domu 08.07.2013 08:44
ciekawy przepis
marta1221 07.06.2013 17:01
takiego jeszcze nie robiłąm, najwyższy czas wypróbować :)
Wacław 07.04.2013 09:32
na pewno smaczny !
Motorek 22.03.2013 08:43
fajny przepis
ben-ka 04.09.2012 09:16
ciekawy przepis,takiego pasztetu nie piekłam.
Łukasz15 06.06.2012 08:40
smaczny
RenataZ-et 27.02.2012 20:33
super przepis
Wafelek2601 14.12.2011 14:33
pyszny
ajres 06.11.2011 17:07
polecam pyszny
Magda60 14.09.2011 22:26
smaczny
Monika193
Monika193 02.09.2011 19:53
smaczny
ankaryba 31.08.2011 22:27
smaczny
mirosława4 13.08.2011 18:37
najlepszy jest taki domowej roboty
aacaac 10.08.2011 20:08
dobre
Olaa 09.08.2011 10:39
smaczne
Krystyna32 05.05.2011 07:05
smaczne
Natalia/tubisiek 02.05.2011 21:49
na pewno pyszny!
Grażyna13 26.03.2011 18:10
Ciekawy przepis :)
gacopierz23 15.03.2011 17:05
lepszy od kiełbasy :)
izapozdro 05.02.2011 16:10
robię podobny
kuklik 23.12.2010 15:50
i do tego żurawina pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak