Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet świąteczny
Kroki postępowania
Smacznego !!!
łopatka wieprzowa | 1 kg |
boczek surowy | 1/2 kg |
słonina | 1/4 kg |
cebula biała | 2 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
pietruszka | 2 sztuki |
seler | 1/4 sztuki |
Owoc jałowca cały Prymat | 5 ziaren |
ziele angielskie | 4 sztuki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 sztuki |
grzyby suszone | 1 łyżka |
sól | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
woda | 1/2 szklanki |
wątróbka drobiowa | 300 g |
mleko | 300 ml |
bułka czerstwa | 1 sztuka |
jaja | 2 sztuki |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: