Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet rybny z kaszą jęczmienną i gryczaną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 saszetka
kasza gryczana 1 saszetka
włoszczyzna suszona drobna
Czosnek suszony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
majeranek
jajko 5 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 łyżki
przyprawa do zup
filet z dorsza 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet rybny z kaszą jęczmienną i gryczaną

Filety rybne umyć, osączyć i osuszyć ręcznikami papierowymi.
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, w tym samym garnku - odcedzić i ostudzić.
Rybę i kaszę zmielić przez średnie sitko, dodać jajka, bułkę tartą i przyprawy - wyrobić na gładką masę.
Foremkę do pasztetu natłuścić i wysypać bułką tartą (ja używam silikonowej, więc nie smaruję jej) - napełnić masą, wyrównać powierzchnię i posypać bułką tartą lub otrębami.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec 60 minut.
Po upieczeniu pozostawić do zupełnego ostygnięcia, wyjąć z foremki i pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 30.11.2012 19:13
Podoba mi się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak