Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet pieczarkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1,5 kg
cebula 4 szt
bułka czerstwa 3 szt
mleko
jajko 4 szt
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet pieczarkowy

Kroki postępowania

1
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Krok 1 - Pasztet pieczarkowy foto
2
Pieczarki podsmażyć bez oleju aż woda z nich odparuje.
Krok 2 - Pasztet pieczarkowy foto
3
Cebule obrać , drobno posiekać i zeszklić na oleju.
Krok 3 - Pasztet pieczarkowy foto
4
Bułki zaleć mlekiem i odstawić na ok 15 minut.
Krok 4 - Pasztet pieczarkowy foto
5
Do pieczarek dodajemy cebulę , odciśnięte bułki i żółtka.
Krok 5 - Pasztet pieczarkowy foto
6
Masę miksujemy do połączenia się składników.
Krok 6 - Pasztet pieczarkowy foto
7
Białka ubić na sztywną pianę.
Krok 7 - Pasztet pieczarkowy foto
8
Z masą pieczarkową wymieszać delikatnie białka.
Krok 8 - Pasztet pieczarkowy foto
9
Dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku.
Krok 9 - Pasztet pieczarkowy foto
10
Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą foremki i piec ok 1 h w temp 180 stopni.
Krok 10 - Pasztet pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Benita 11.08.2015 15:48
O coś idealnego dla mnie! Ciekawy przepis.
Franciszek 11.08.2015 15:33
Smaczny pasztet
aginaa 11.08.2015 14:50
fajny pasztet
agnieszka214 11.08.2015 14:43
z grzybkami bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak