pasztet mieszany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka z kaczki

    4 szt
  • podgarle

    50 dkg
  • karkówka

    50 dkg
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskei

  • gałka muszkatołowa mielona

  • cebula

    2 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • jajka

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

do garnka przekłdamy mięsa i dodajemy ziele, liście laurowe, pieprz i 1 łyz soli wg uznania i gotujemy na półwardo. Nastepnie obiermay i doajemy do mięsa podsmażoną na smalcu cebulę i namoczoną kajzrke wszystko razem mielimy w maszynce i dodajemy do masy jajka doprawiamy do smaku przyprawami. Mase mięsną przekłdamy do foremki i pieczemy ok 1,5 godz

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 09.02.2013 19:14
polecam pysznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat