Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet mieszany

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 600 g
wątróbki drobiowej 300 g
pieczarek 300 g
cebule 2 średnie
smalcu 1 łyżka
jajko 3
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
wody 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
papryki słodkiej 1 łyżeczka
majeranku 1 łyżka
przyprawy 1 (do pasztetu)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet mieszany

Mięso, oczyszczoną z błonek wątróbkę i pieczarki zmielić na drobnym sitku.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na smalcu.
Do mięsa dodać bułkę tartą, wodę, jajka, podsmażoną cebulkę oraz wszystkie przyprawy ( majeranek rozetrzeć w dłoniach, pod wpływem ciepła rąk wydobywa swoje aromaty ) i wymieszać masę.
Przełożyć ją do wiekszej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 70 minut.
Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 26.03.2012 10:48
Prezentuje się bardzo apetycznie:)
cukiereczek 26.03.2012 08:57
wspaniały
Joanna46 24.03.2012 19:07
Może dobrze smakować.
anula250 24.03.2012 17:12
Wygląda niesamowicie :)
smile 24.03.2012 17:01
smacznosci
sunnymood 24.03.2012 16:56
fany ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak