Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet mięsny.

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
wołowina 1/2 kg
podudzia z kurczaka 6 szt
skrzydełka z indyka 4 szt
boczek parzony 1/2 kg
wątróbka drobiowa 1/2 kg
bułka namoczona w mleku 3 szt
cebula 3 szt
czosnek 2 ząbki
sól do smaku 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżka

Porada

Najwygodniej użyć jednorazowych foremek :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet mięsny.

Kroki postępowania

1
Mięso umyć,pokroić i natrzeć solą.
Krok 1 - Pasztet mięsny. foto
2
Następnie ugotować.
Bułki namoczyć w mleku.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju rzepakowym.
Wszystko zmielić maszynką o drobnych oczkach.
Przyprawić do smaku.
Przygotowany farsz włożyć do foremek wysypanych bułką tartą.
Piec godzinę w 180 stopniach.
Krok 2 - Pasztet mięsny. foto
3
Po godzinie pasztet pozostawić do wystygnięcia na przynajmniej 3 godziny.
Życzę smacznego :-)
Krok 3 - Pasztet mięsny. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.05.2014 18:15
pyszny domowy pasztecik
gosia56 04.05.2014 13:14
na pewno pyszny;)
mysza75 02.05.2014 17:33
jaki pyszny pasztecik
Bernadeta1 02.05.2014 16:00
robię podobnie, pyszny taki pasztet
Jusiaa 30.04.2014 21:13
Świetny pasztet :)
Aannkaa82 30.04.2014 20:10
Zabieram do wypróbowania, wygląa bardzo zachecająco.
adelajda 30.04.2014 19:54
dobry domowy pasztet
MagdaXXX 30.04.2014 19:22
ekstra przepis muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak