Pasztet mięsny.

Pasztet mięsny.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • wołowina

    1/2 kg
  • podudzia z kurczaka

    6 szt
  • skrzydełka z indyka

    4 szt
  • boczek parzony

    1/2 kg
  • wątróbka drobiowa

    1/2 kg
  • bułka namoczona w mleku

    3 szt
  • cebula

    3 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • pieprz biały Prymat

    1 szczypta
  • gałka muszkatołowa Prymat mielona

    1 szczypta
  • przyprawa do mięsa wieprzowego

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pasztet mięsny. foto
Mięso umyć,pokroić i natrzeć solą.
Krok 2 - Pasztet mięsny. foto
Następnie ugotować.
Bułki namoczyć w mleku.
Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oleju rzepakowym.
Wszystko zmielić maszynką o drobnych oczkach.
Przyprawić do smaku.
Przygotowany farsz włożyć do foremek wysypanych bułką tartą.
Piec godzinę w 180 stopniach.
Krok 3 - Pasztet mięsny. foto
Po godzinie pasztet pozostawić do wystygnięcia na przynajmniej 3 godziny.
Życzę smacznego :-)
Kejti
Najwygodniej użyć jednorazowych foremek :-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gacopierz23

16.05.2014 18:15
pyszny domowy pasztecik

gosia56

04.05.2014 13:14
na pewno pyszny;)

mysza75

02.05.2014 17:33
jaki pyszny pasztecik

Bernadeta1

02.05.2014 16:00
robię podobnie, pyszny taki pasztet

Jusiaa

30.04.2014 21:13
Świetny pasztet :)

Aannkaa82

30.04.2014 20:10
Zabieram do wypróbowania, wygląa bardzo zachecająco.

adelajda

30.04.2014 19:54
dobry domowy pasztet

MagdaXXX

30.04.2014 19:22
ekstra przepis muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat