Pasztet mięsny

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    8 szt
  • cielęcina

    200 g
  • wołowina

    100 g
  • drób

    150 g
  • pęczek włoszczyzny

  • ziele angielskie

  • kilka ziaren jałowca

  • cebula

    4 szt
  • sól, pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • grzyby suszone

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oraz włoszczyznę umyc i pokroic w kostkę. Dodac posiekane cebule, suszone grzyby, liśc laurowy, pieprz, jałowiec i ziele angielskie.
Zalac wodą i gotowac tak długo, aż mięso będzie miękkie. Mięso schłodzic. Masę dwa razy zmielic, dodac jajka, imbir, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszac, włożyc do natłuszczonej foremki (keksówki i piec ok 60 min w 180 C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat